GYIK

Milyen kipufogótípust válasszak?

A legtöbb esetben korlátok közé vagyunk szorítva, kicsi a hely, az ülés alatt bújt meg a gyári rendszer. Legyen szó offroad, utcai, vagy verseny célú felhasználásról, mi a legjobbat nyújtjuk és a legjobbat ajánljuk, a választás azonban a Tiéd!

Mekkora javulás várható a leadott teljesítményben?

A négyütemű motor teljesítmény- és nyomatékgörbéjének változásait figyelembe véve nem tekinthető konstansnak a teljesítmény változás. A nyomatékgörbe csúcsának környékén kapjuk a legnagyobb többletet, ami lóerőkben mérhető!

Szükség van-e a kipufogó felszerelése után a fúvókák módosítására, az injektor vezérlés átírására?

A kipufogókat úgy tervezzük, hogy azok a legjobban alkalmazkodjanak a gyári beállításokhoz, ha azonban szeretnénk még többet kihozni belőlük, a legtökéletesebb illeszkedéshez szükség lehet finomhangolásra. Ezt minden esetben a kipufogó felszerelését és megfelelő üzemelés ellenőrzését követően végezzük.

Milyen hangosak a sportkipufogó rendszerek?

A sportdobok amelyeket készítünk jóval a gyári rendszerek hangkibocsátása felett üzemelnek (90-100dB), mely csökkenthető zajcsillapító használatával.

Milyen nehéz egy sportdob (slip-on, bolt-on)?

A dobok jóval könnyebbek az eredeti változatoknál, főleg a régebbi típusok esetében, ahol sok esetben könnyen rozsdásodó acélt használtak költségkímélés végett. A végső súly a kiválasztott formától, mérettől, anyagtól függ, amelyek kombinációja szinte végtelen.

Milyen anyagot válasszak?

A anyagválasztás szempontjai szerint legtöbb esetben a cél a súlycsökkentés. Ez főleg a versenypályán fontos, míg utcai használatra a design és a pénztárca lehet a fő szempont. Kérd egyedi tanácsunkat telefonon!

Mivel tisztítsam?

Javasoljuk a WD-40 tisztító spray használatát, vagy puha, száraz tisztítókendőt. Kerüljük a savas tisztítószereket, és vigyázzunk, hogy a szennyeződések ne égjenek rá a használattól felforrósodott sportdobra!

Kell-e karbantartással foglalkoznom?

A kipufogó karbantartást az adott típus gyári ajánlása szerint kell elvégezni. Szokatlan külső jegyek, vagy a megszokottól eltérő tartós teljesítmény vagy hangváltozáskor célszerű a kipufogórendszert is felülvizsgálni.